ORAȘ ADMIRAT LA PAS

Frumusețile și istoria municipiului Rm. Sărat vor fi puse și mai bine în valoare printr-un proiect inedit. Este vorba despre un tur pietonal cultural-istoric, un proiect inspirat de marile orașe ale țării. Proiectul este pus în practică de  reprezentanții Bibliotecii Municipale „Corneliu Coposu” din Râmnicu Sărat, la sugestia bibliotecarei Adriana Plugaru, și s-a materializat deja în două tururi ale orașului. În luna octombrie, urmează să fie pus la punct și cel de-al treilea tur.

În cadrul proiectului, reprezentanții Bibliotecii Municipale „Corneliu Coposu” au invitat râmnicenii, dornici să cunoască istoria locală, la o plimbare de seară. Participanții au putut afla istoricul clădirilor de patrimoniu, dar și informații despre personalitățile locale.

Biserica ,,Sfântul Ion”, Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”, Casa Iteanu, Casa Chircu, Casa Zamfirescu, Casa Protopopescu și Casa Jugureanu au fost doar câteva dintre clădirile emblematice ale Râmnicului, care s-au aflat pe lista obiectivelor vizitate la primele tururi cultural-istorice. Istoricul Cristi Rusin, profesori, elevi, oameni de cultură, dar și colaboratori ai bibliotecii au participat la evenimentele organizate, în această vară, la Râmnicu Sărat.

Related posts